您的位置:小马过河 > GRE频道页 > GRE模拟试题 > 新GRE考试摸考试题及答案(第九套)
021-55882298

新GRE考试摸考试题及答案(第九套)

2014-06-14 15:14 小马过河 fengsaiyun

分享到:0

在线咨询潘老师郑老师免费热线:021-55882298

摘要:新GRE考试摸考试题及答案(第九套)。下面为大家精选了一些新GRE考试模拟题,有助于同学们进行GRE模考,同学们可适当进行练习训练。

  2014年6月份第二轮GRE考试即将来临,同学们进入了紧张的GRE备考中,下面为大家整理了一套新GRE模考试题,并附有答案,赶快进行练习吧。

  新GRE考试题目:

  在备考GRE数学过程中,试题是必不可少的,本文为大家提供GRE数学几何试题,后面附有答案。

  1. Since no one returns from death, we can never be certain about what passes through the mind of the dying person. For the unconscious, the confused, and the heavily sedated, these final moments are probably meaningless. However, for the mentally alert, it is quite possible that death presents itself as an unbelievably glorious experience, a flight into an entirely new universe of sensation. Why should we think so? Some people who have been reprieved from “certain” death at the last moment have experienced what goes through the consciousness of those who are not so fortunate. For example, parachutists who have survived falls report experiences that resemble psychedelic “trips”.

  The primary point of the argument in the passage is

  A. no one returns from death

  B. dying can be a glorious experience

  C. we can never know what passes through the mind of a dying person

  D. some people are reprieved from death at the last moment

  E. some people “die”, yet live to report their experiences

  答案:B

  思路:问题问短文论点。短文在第三行出现However,其前为一种现象的说法(不知道人死后思想上经历什么),其后强调另外一种死亡经历(Unbelievably glorious experience),后面说明后者的原因。故However引导的那句话是中心句。

  A. 文中第一种说法,不正确。

  B. 同However一句意思相同,正确。

  C. 也是第一种说法,不正确。

  D. 说明原因时使用的论据,非中心点。

  E. 同D。

  2. History textbooks frequently need to be revised. The reasons for this are clear: new discoveries of documents and remains, the discovery of mistaken inferences in prior histories, the discovery of previously unnoticed relationships among data, and the application of hitherto undiscovered principles of natural science all may indicate inadequacies in current history texts. Any of these considerations may require that the past be reinterpreted in a manner that is new and more illuminating.

  Which one of the following can be inferred from the argument in the passage?

  A. The interpretation of historical events is affected by natural science.

  B. The past is constantly renewed because of illuminating reinterpretations.

  C. History books are outdated as soon as they are written.

  D. Natural scientists also function as historians.

  E. Historians’ mistaken inferences are caused by unnoticed relationships among data.

  答案:A

  思路:归纳题,正确选项从原文推出,范围比原文窄。可用无关词排除法。

  A. 文中提到,未经发现的自然科学法则会造成历史课本的不充分,需要被重新解释。说明历史事件的解释是受自然科学影响的。正确。

  B. 混淆选项。根据最后一个句子,可知原文的意思是过去以一种新的且更加明确的方式被重新解释,而不是因为明确的解释而被经常更新。

  C. 根据头脑空白原则,不能由历史课本需要经常被修正就推出历史课本写的时候就过时了。

  D. 文中未出现诸如自然科学家、历史学家,无关词排除。

  E. 同D。

  3. A low-pressure weather system is approaching Plainville; rainfall results from about 70 percent of such systems in the Plainville area. Moreover, the current season, spring, is the time of year in which thundershowers, which sometimes result from low-pressure systems, are most likely to occur in Plainville.

  Knowing which one of the following, in addition to the information above, would be most useful for determine the probability that Plainville will have a thundershower soon?

  A. the percentage of thundershowers in Plainville that occur in the spring

  B. the percentage of spring rainfalls in Plainville that are thundershowers

  C. the percentage of thundershowers in Plainville that result from low-pressure systems

  D. whether low-pressure systems in other areas are associated with rainfall

  E. whether Plainville has more or fewer thundershowers each spring than do near by towns

  参考答案:C

  思路:文中给出两个条件,1是低压天气将到达,而70%的低压天气导致降雨,2是现在正是1年中雷阵雨最多的季节且雷阵雨有时也是由于低压天气导致;答案(C)给出了低压天气导致雷阵雨的比率,用70%乘以这个比率,就可以得到下雷阵雨的概率了。

  A、B没能和低压天气联系起来,D、E为无关选项

  4. More than a year ago, the city announced that police would crack down on illegally parked cars and that resources would be diverted from writing speeding tickets to ticketing illegally parked cars. But no crackdown has taken place. The police chief claims that resources have had to be diverted from writing speeding tickets to combating the city’s staggering drug problem. Yet the police are still writing as many speeding tickets as ever. Therefore, the excuse about resources being tied up in fighting drug-related crime simply is not true.

  The conclusion in the passage depends on the assumption that

  A. every member of the police force is qualified to work on combating the city’s drug problem

  B. drug-related crime is not as serious a problem for the city as the police chief claims it is

  C. writing speeding tickets should be as important a priority for the city as combating drug-related crime

  D. the police could be cracking down on illegally parked cars and combating the drug problem without having to reduce writing speeding tickets

  E. the police cannot continue writing as many speeding tickets as ever while diverting resources to combating drug-related crime

  参考答案:E

  思路:结论是由于对超速行驶开出的罚单并未减少,所以资源并未转移,其逆否命题则是,资源如果真的转移,罚单一定减少,也就是E指出的 — 罚单不可能与原来一样多。

  5. A gas tax of one cent per gallon would raise one billion dollars per year at current consumption rates. Since a tax of fifty cents per gallon would therefore raise fifty billion dollars per year, it seems a perfect way to deal with the federal budget deficit. This tax would have the additional advantage that the resulting drop in the demand for gasoline would be ecologically sound and would keep our county from being too dependent on foreign oil producers.

  Which one of the following most clearly identifies an error in the author’s reasoning?

  A. The author cites irrelevant data.

  B. The author relies on incorrect current consumption figures.

  C. The author makes incompatible assumptions.

  D. The author mistakes an effect for a cause.

  E. The author appeals to conscience rather than reason.

  参考答案:C

  思路:作者得出的结论有两个,1是提高汽油税率,可以同比提高税收所得,这一结论的前提条件是,汽油的消费量不受税率影响;2是提高税率可以降低对汽油的消费需求,这一结论的假设条件与前一结论的假设条件是互相矛盾的,因此显而易见,C正确。

  6. The axis of Earth’s daily rotation is tilted with respect to the plane of its orbit at an angle of roughly 23 degrees. That angle can be kept fairly stable only by the gravitational influence of Earth’s large, nearby Moon. Without such a stable and moderate axis tilt, a planet’s climate is too extreme and unstable to support life. Mars, for example, has only very small moons, tilts at wildly fluctuating angles, and cannot support life.

  If the statements above are true, which one of the following must also be true on the basis of them?

  A. If Mars had a sufficiently large nearby moon, Mars would be able to support life.

  B. If Earth’s Moon were to leave Earth’s orbit, Earth’s climate would be unable to support life.

  C. Any planet with a stable, moderate axis tilt can support life.

  D. Gravitational influences other than moons have little or no effect on the magnitude of the tilt angle of either Earth’s or Mars’s axis.

  E. No planet that has more than one moon can support life.

  参考思路:

  A only by B。 B是A的必要条件, 非B推出非A。

  If Earth’s Moon were to leave Earth’s orbit -----〉That angle cannot be kept fairly stable ---à

  a planet’s climate is too extreme and unstable to support life.( based on Without such a stable and moderate axis tilt, a planet’s climate is too extreme and unstable to support life.)

  (B) If Earth’s Moon were to leave Earth’s orbit, Earth’s climate would be unable to support life.

  Is correct!

  此题为典型的逻辑关系推理题。

  7. Psychologist: Some astrologers claim that our horoscopes completely determine our personalities, but this claim is false, I concede that identical twins---who are, of course, born at practically the same time---often do have similar personalities. However, birth records were examined to find two individuals who were born 40 years ago on the same day and at exactly the same time---one in a hospital in Toronto and one in a hospital in New York. Personalities of these two individuals are in fact different.

  Which one of the following is an assumption on which the psychologist’s argument depends?

  A. Astrologers have not subjected their claims to rigorous experimentation.

  B. The personality differences between the two individuals cannot be explained by the cultural difference between Toronto and New York.

  C. The geographical difference between Toronto and New York did not result in the two individuals having different horoscopes.

  D. Complete birth records for the past 40 years were kept at both hospitals.

  E. Identical twins have identical genetic structures and usually have similar home environments.

  答案:C

  思路: Psychologist举例否原观点,举的反例必定是在原观点相同的前提情况下产生了与原观点不同的结论。原观点的前提情况是相同星座,结论是性格相同。反例的前提情况需要与原观点的一致,所以即是不管多伦多还是纽约生的星座是一样的。

  A, 是无关选项,占星家们做没做实验对原文半点影响没有。

  B, 是无关选项,心理学家们驳的是星象,跟文化没关系。

  D, 是废话,重复了原文的背景。

  E, 也是废话,重复了原文的背景。

  8. Modern navigation systems, which are found in most of today’s commercial aircraft, are made with low-power circuitry, which is more susceptible to interference than the vacuum-tube circuitry found in older planes. During landing, navigation systems receive radio signals from the airport to guide the plane to the runway. Recently, one plane with low-power circuitry veered off course during landing, its dials dimming, when a passenger turned on a laptop computer. Clearly, modern aircraft navigation systems are being put at risk by the electronic devices that passengers carry on board, such as cassette players and laptop computers.

  Which one of the following, if true, LEAST strengthens the argument above?

  A. After the laptop computer was turned off, the plane regained course and its navigation instruments and dials returned to normal.

  B. When in use all electronic devices emit electromagnetic radiation, which is known to interfere with circuitry.

  C. No problems with navigational equipment or instrument dials have been reported on flights with no passenger-owned electronic devices on board.

  D. Significant electromagnetic radiation from portable electronic devices can travel up to eight meters, and some passenger seats on modern aircraft are located within four meters of the navigation systems.

  E. Planes were first equipped with low-power circuitry at about the same time portable electronic devices became popular.

  答案:E

  思路: E是无关选项,同时装备无法支持飞机航行受电子设备干扰。其他选项都能支持。

  A, 加强选项,关了电玩后,飞机就正常了,说明电玩有影响。

  B, 加强选项,直接说电玩影响飞机电路。

  C, 没有电玩,飞机没影响,相对加强力度弱些,但比起E来也能勉强算做加强。

  D, 加强选项,电玩八米有影响,有些乘客就坐在电路八米内。

  9. In 1712 the government of Country Y appointed a censor to prohibit the publication of any book critical of Country Y’s government; all new books legally published in the country after 1712 were approved by a censor. Under the first censor, one half of the book manuscripts submitted to the censor were not approved for publication. Under the next censor, only one quarter of the book manuscripts submitted were not approved, but the number of book manuscripts that were approved was the same under both censors. If the statements in the passage are true, which one of the following can be properly concluded from them?

  A. More books critical of Country Y’s governments were published before the appointment of the first censor than after it.

  B. The first censor and the second censor prohibited the publication of the same number of book manuscripts.

  C. More book manuscripts were submitted for approval to the first censor than to the second.

  D. The second censor allowed some book manuscripts to the published that the first censor would have considered critical of Country Y’s government.

  E. The number of writers who wrote unpublished manuscripts was greater under the first censor than under the second.

  参考思路:

  同5,又是一道计算题。关键还是列出公式。

  the number of book manuscripts that were approved was the same under both censors.

  Numbers of the first censor checked x (1-50%) = Numbers of the second censor x (1-25%)

  So

  (C) More book manuscripts were submitted for approval to the first censor than to the second.

  10. If the government increases its funding for civilian scientific research, private patrons and industries will believe that such research has become primarily the government’s responsibility. When they believe that research is no longer primarily their responsibility, private patrons and industries will decrease their contributions toward research. Therefore, in order to keep from depressing the overall level of funding for civilian scientific research, the government should not increase its own funding.

  Which one of the following is an assumption on which the argument relies?

  A. Governments should bear the majority of the financial burden of funding for civilian scientific research.

  B. Any increase in government funding would displace more private funding for civilian scientific research than it would provide.

  C. Private donations toward research are no longer welcomed by researchers whose work receives government funding.

  D. Civilian scientific research cannot be conducted efficiently with more than one source of funding.

  E. funding for civilian scientific research is currently at the highest possible level.

  参考思路:

  本题指出private funding for civilian scientific research和government funding是一增一减的关系。如果两者的增长数量是一样的,则总量不会随其中之一而变化。而如果一方的变化是另一方变化量的系数倍,则总量将会受到影响

  (B) Any increase in government funding would displace more private funding for civilian scientific research than it would provide.

  这个选项指出了第二钟变化趋势。Therefore, in order to keep from depressing the overall level of funding for civilian scientific research, the government should not increase its own funding. 我们应该假设Any increase in government funding would displace more private funding for civilian scientific research than it would provide.。 b is correct.

  小马过河编辑为大家总结了一些新GRE考试模拟题,供各位GRE考生进行参考。

咨询详情        专家解答

  编辑推荐:

  新GRE考试摸考试题及答案(第三套)

  新GRE考试摸考试题及答案(第一套)

  新GRE考试摸考试题及答案(第二套)



相关字搜索:新GRE考试   新GRE摸考试题   GRE备考   

Copyright ©2004-2018 www.xiaoma.com All Rights Resserved 小马过河版权所有

全国保分电话:021-55882298 微信:13734433272 邮箱:tech@sanlischool.com

北京校区  北京市海淀区丹棱街与海淀东三街交口丹棱SOHO 6层

上海校区  上海市黄浦区南京西路388号仙乐斯广场16层

关于我们 - 联系我们 - 欢迎合作 - 三立课程 - 网站地图

京ICP备14009560号-3

京公网安备 11010802021370号